somelier-expert in vinuri cu Laurentiu Nica

Somelier
Expert în vinuri

01 DESCRIERE

Vrei să lucrezi într-un restaurant sau ești în căutarea unei cariere în domeniul ospitalității? Indiferent dacă lucrezi în domeniu sau dorești să-ți aprofundezi cunoștințele, cursul nostru de Somelier - Expert în vinuri reprezintă o modalitate excelentă de a-ți învăța simțurile să distingă un Merlot de un Pinot Noir. După ce vei urma acest curs, vei știi să deschizi în mod corect vinul cu tirbușonul și vei înțelege cum să nu lași niciodată o sticlă de șampanie să explodeze! Prietenii se vor lăsa pe mâna ta atunci când va trebui să comandați un vin, vor avea încredere în abilitățile tale de a manipula vinul într-un cadru sofisticat și vei face o impresie bună, de fiecare dată. Cursul nostru va fi o incursiune în lumea vinului, îți va oferi cunoștințe practice despre alegerea vinului ideal, vei afla norme de etichetă și vei știi cum să asociezi soiurile de vin în funcție de preparatele culinare. Expertul nostru în vinuri, Laurențiu Nica, te va învăța: ● cum să deschizi orice tip de sticlă de vin și să o servești perfect
● cum să ții un pahar de vin în mod corect
● cum se decantează vinul
● cum savurezi un vin bun
● temperaturile ideale pentru servirea vinului
Descoperă secretele vinului alături de la cel mai bun cunoscător în domeniu!

02 PROFESOR

Laurențiu Nica are peste 20 de ani de experiență ca somelier în Horeca și a ocupat poziții de conducere în locații de top. Finalist în competiții culinare și de somelieri.

03 TEMĂ CURSURI

Pe parcursul celor 12 ședințe, te vei familiariza cu principalele soiuri de spumante și vinuri speciale. Vei afla care sunt tehnicile de servire și de degustare a vinului și vei învăța cum să apreciezi calitatea vinului (vizual, olfactiv, gustativ). Nu putem vorbi despre cultura vinului fără să nu abordăm importanța normelor de etică și protocol, mai ales atunci când ne referim la consumul acestuia într-un cadru select și rafinat precum restaurantul sau crama. Expertul nostru în vinuri te va ajuta să diferențiezi vinurile de specialitate, prin prezentarea celor mai deosebite soiuri din portofoliul Casei Vitis. PROGRAMĂ: Educarea gustului în Alegerea, Înțelegerea și Asocierea vinului de calitate
1. Prezentare generală a unor termeni și principii despre vin
2. Introducere în cultura vinului
3. Cele mai reprezentative soiuri românești și internaționale
4. Diferențierea vinurilor
5. Spumante și vinuri speciale
6. Aprecierea calității vinului (vizual, olfactiv, gustativ)
7. Tehnici de servire și degustare a vinului
8. Depozitarea corectă a vinului și tehnici de vinificare
9. Cum alegem vinul într-un magazin de specialitate vs. restaurant
10.Cum alegem cadoul potrivit 11. Asocierea clasică vs. asocierea gastronomică a vinului cu un preparat culinar
12.Etică și protocol în restaurant.
Degustare de vinuri liniștite și spumante din portofoliul Casa Vitis

04 PROGRAM

Un modul de cursuri are 12 săptămâni. Cursurile au loc săptămânal la sediul nostru Strada Ion Neculce 74, într-una din zilele săptămânii, de luni până duminică, dimineață sau seară.

05 PREȚ

Pret curs: 3 990 RON
Pentru plata integrală, cursul va beneficia de 20% reducere, deci va costa: 3192 RON. Se poate plăti și în 3 rate.

Cu o experiență de peste 20 de ani în comunicare, am adus cei mai buni specialiști în domeniile: Marketing, PR, Dezvoltare personală & Body language, Fotografie și arte vizuale, Comunicare nonverbală, Dicție, Public speaking, Televiziune și multe altele. Cursurile sunt concepute în funcție de nevoile tale și se desfășoară săptămânal, la sediul nostru, de luni până sâmbătă.

CURSURI

CONTACT

Urmărește-ne pe

Cu o experiență de peste 20 de ani în comunicare, am adus cei mai buni specialiști în domeniile: Marketing, PR, Dezvoltare personală & Body language, Fotografie și arte vizuale, Comunicare nonverbală, Dicție, Public speaking, Televiziune și multe altele. Cursurile sunt concepute în funcție de nevoile tale și se desfășoară săptămânal, la sediul nostru, de luni până sâmbătă.